Winkelmand
  • Gratis verzending

  • Geschikt voor elk type woning

  • Onderhoudsvrij

  • 15 jaar garantie

FAQ

FAQ - Veelgestelde vragen

Hieronder vind u de meest gestelde vragen (FAQ) over het AlpinPro® Antikalksysteem. U mag natuurlijk ook altijd e-mailen of bellen. Ons serviceteam zal uw vragen adequaat beantwoorden.

Een leverancier van andere ontharders zegt dat uw antikalksysteem maar tot 10 meter na de watermeter effect heeft?
Tja, men verzint van allerlei onzin over ons product. Wanneer onze moduleopstelling bij de watermeter is geplaatst, is het gehele pand van kelder tm de zolder volledig voorzien van heerlijk zacht water zonder kalkaanslag. Helaas voor de leverancier van andere (zout) ontharders: deze bewering is m.b.t. ons systeem klinkklare onzin!

Waarom heeft u verschillende uitvoeringen?
Het is te vergelijken met het kopen van kleding – u heeft dan gelukkig ook keuze uit verschillende maten, en u koopt datgene wat u past, het zou vreemd zijn als er maar 1 maat zou bestaan, of bij de opticien, daar krijgt u toch ook keuze uit diverse glassterktes, en niet een “universele” bril? Of in de schoenenwinkel, daar kunt u gelukkig uit diverse maten kiezen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Hetzelfde geldt bij antikalksystemen: u heeft het juiste type nodig welke bij uw situatie past.
Iedere situatie is anders. Logisch, dat snapt zelfs een kind.
Afhankelijk van oa. de specifieke kenmerken van uw woning, de hardheid en samenstelling van het water in uw omgeving, wordt bepaald welke behandeling (lees “type module”) noodzakelijk is om een 100% resultaat te bereiken. Wel kunnen wij een universele module aanbieden, namelijk het AlpinPro® Antikalksysteem UNI-PRO.

Hoe komt het dat u professionele het AlpinPro® Antikalksysteem voor de scherpste prijs kunt aanbieden?
Wij werken op no-nonsense basis. Wij hebben bv. geen monteurs met dure sportwagens of luxe bungalows te financieren en werken zonder tussenhandel, en hebben geen dure reclamebudgetten, onze overheadkosten blijven dus laag, de logistiek van productie tot en met verzending hebben we in eigen beheer en dat merkt u als klant bij de gunstige aanschafprijs van een moduleopstelling.
Zo simpel is dat – wat wij niet uitgeven hoeft u niet te betalen!

Ik heb toch al zacht water – heb ik dan nog wel een antikalksysteem nodig?
Ja. Ook in zacht watergebieden is calcium en magnesium in het water aanwezig, weliswaar minder dan in hard watergebieden. Daarom ontstaat ook in zacht watergebieden kalkaanslag.

Als u bv. witte aanslag ziet op glaswerk, in de douchecabine en op de spiraal of platte bodem in de waterkoker, dan heeft u last van kalk in het water, deze kalk moet in het (drink)water aanwezig zijn – en een kleine hoeveelheid is al genoeg om er hinderlijk last van te hebben => u ziet en merkt toch zelf dat u last heeft van kalkaanslag? – de vraag is niet of het water hard of zacht is of dat u in een centraal onthard watergebied woont – de vraag is of u (en uw apparatuur) hinder heeft van de aanwezige kalk! – en die hinderlijke kalkaanslag kunt u doeltreffend verwijderen en voorkomen met het AlpinPro® Antikalksysteem.

Hoe weet ik of het AlpinPro® Antikalksysteem überhaupt werkt?
Het AlpinPro® Antikalksysteem is een module met zeer speciale magneten. Vaak krijgen we de vraag of een antikalksysteem wel kan werken – of het geen fabeltje is. Sinds vele jaren is er wereldwijd onderzoek gedaan naar dit fenomeen, en de publicaties geven onomstotelijk aan dat deze wel degelijk (positieve) invloed hebben op kalkafzetting.

Uiteraard zijn er goedkope imitatieproducten – die geven echter geen of niet merkbaar resultaat. Goedkoop is dan duurkoop!

Onze producten bewijzen decennialang het tegenovergestelde. Om teleurstellingen te voorkomen is het daarom van belang dat u bij ons de juiste module aanschaft.

Hoe weet ik dat het AlpinPro® Antikalksysteem een kwalitatief goed product is?
Het AlpinPro® Antikalksysteem wordt geproduceerd onder zeer strenge (internationale) normen, dat geeft een gecertificeerd kwaliteitsbewijs.

Daarnaast worden onze professionele AlpinPro® Antikalksystemen met een solide 3 maanden continu gebruik – niet goed=geld terug, én een solide minimaal 10 jaar (tot wel levenslang) garantieperiode geleverd, dat zegt alles.

Hoe weet ik of wij thuis ‘hard water’ hebben?
Kijk hier voor een indicatie van de waterhardheid per woonplaats. Als u witte aanslag ziet op glaswerk, in de douchecabine en op de spiraal of platte bodem in de waterkoker, dan heeft u zeker last van kalk in het water. Overigens is dit in 93% van de huishoudens het geval, kalk moet in het (drink)water aanwezig zijn en een kleine hoeveelheid is al genoeg om er hinderlijk last van te hebben => u ziet en merkt toch zelf dat u last heeft van kalkaanslag? – de vraag is niet of het water hard of zacht is of dat u in een centraal onthard watergebied woont – de vraag is of u (en uw apparatuur) hinder heeft van de aanwezige kalk! – dus last heeft van kalkaanslag.

Mijn water is zacht en centraal onthard – toch heb ik nog steeds last van kalkaanslag. Hoe kan dit?
Door menig waterleidingbedrijf wordt gesuggereerd dat zacht- of centraal onthard water geen enkel kalkaanslagprobleem meer zou veroorzaken. Dit is niet waar. In het beste geval kan men de kalkproblemen (iets) verminderen. De nare gevolgen iets uitstellen. In het drinkwaterbesluit is vastgesteld (op advies van de gezondheidsraad 1982 en vastgelegd in het Waterleidingbesluit) dat de hardheid, bijvoorbeeld door centraal ontharden, niet verder teruggebracht mag worden dan minimaal (1mmol/l) 5,6°D (en de Wereld Gezondheidsraad adviseert zelfs nadrukkelijk een minimale hardheid van 8,5°D voor uw gezondheid, ter voorkoming van bv.: botontkalking, tandcorrosie, haaruitval, hart- en vaatziekten enz). De hoeveelheid kalk in het water wordt bij centraal ontharden (iets) teruggebracht, maar absoluut niet geheel verwijderd en de uitwerking van de nog aanwezige (noodzakelijke) kalk blijft funest voor uw leidingen en apparatuur. Alleen de termijn waarop de schade ontstaat wordt (iets) uitgesteld. Daarnaast spelen de aanwezigheid van bepaalde organische en anorganische stoffen een grote rol bij het ontstaan van kalkaanslag. Deze kunnen de kalkvorming gedeeltelijk voorkomen of juist bevorderen. Vandaar dat u bij een (relatief) lage hardheid en bij centraal ontharden toch niet geheel van de bekende kalkproblemen af bent.

Speciaal hiervoor is het AlpinPro® Antikalksysteem ontwikkeld. Deze “conditioneren” het relatief zachter water zodanig dat de aanwezige kalkdeeltjes niet (meer) zullen neerslaan en hechten.

Is 3 maanden wel lang genoeg voor een goede test?
Ja. Als het AlpinPro® Antikalksysteem is geplaatst werkt het systeem direct. Daardoor merkt u de verbeteringen feitelijk al vanaf het eerste moment. Om u toch een zekerheid te geven hebben we voor het AlpinPro® Antikalksysteem een proefperiode van 3 maanden continu gebruik aangehouden.

Hiermee houden we bijvoorbeeld ook rekening met een eventuele vakantieperiode die tijdens de 3 maanden kan vallen. Sommige fabrikanten geven een (veel) langere proefperiode – je kunt je dan afvragen of dergelijke producten wel functioneren – na plaatsing moet het immers direct resultaten opleveren. Wij zijn zo overtuigd van de werking van onze producten dat we trots zijn op een dergelijke (relatief korte) proefperiode.

Stel dat het AlpinPro® Antikalksysteem kapotgaat, krijg ik dan een nieuwe?
Ja. Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze systemen, dat u een solide (tot wel levenslang) technische (omruil) fabrieksgarantie krijgt. Dit kunnen wij waarmaken omdat in het kwaliteitssysteem welke gehanteerd wordt, en elke module bij ons getest wordt. Al onze modules zijn overigens onderhoudsvrij, stootvast, veilig, gebruiken geen stroom en zijn hitte en stoot- bestendig.

Krijg ik mijn geld terug als ik ontevreden ben?
Ja. Iedereen die na de eerste 3 maanden continu gebruik ontevreden is over onze professionele het AlpinPro® Antikalksystemen (en voldaan heeft aan de algemene voorwaarden), ontvangt na onbeschadigde en voldoende gefrankeerde retourzending het volledige aanschafbedrag voor de geleverde moduleopstelling retour.

Onze klanttevredenheid is extreem hoog, in 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 én 2020 zelfs 100%(!) en daar zijn wij trots op.

Ervaart u niet maximale werking bij het AlpinPro® Antikalksysteem of gaat u verhuizen naar een hard watergebied, kunt u hem tegen meerprijs door ons laten upgraden naar een professionele AlpinPro® Antikalksysteem moduleopstelling.

Duurt het lang voordat het AlpinPro® Antikalksysteem is geïnstalleerd?
Nee. Bestelling kan rechtstreeks via uw vertrouwde bankomgeving via iDEAL of PayPal. Wij leveren altijd direct uit voorraad, zelfs wereldwijd, en na betalingsontvangst heeft u het AlpinPro® Antikalksysteem binnen enkele (werk)dagen in huis (o.o.u.). De installatie van de ontharder zelf neemt doorgaans minder dan een paar minuten in beslag en dan heeft u binnen 24 uur heerlijk zacht water uit elke kraan! Onze AlpinPro® Antikalksystemen worden standaard geleverd met een duidelijke montagehandleiding.

Rekent u voorrijkosten?
Nee. De montage is zeer gemakkelijk (doorgaans binnen 5 minuten, zonder gereedschap) en kan door uzelf verricht worden. Voorrijkosten zijn feitelijk overbodig en maken het onnodig extra duur.

Mocht u toch gebruik willen maken van onze montageservice dan kunt u dat aangeven bij de bestelling van het AlpinPro® Antikalksysteem. Goede montage is essentieel, omdat voor iedere situatie, materiaalsoort leiding en toepassing verschillende modules zijn ontwikkeld met een optimaal resultaat en wij u alleen op deze manier een 100% risicoloze 3 maanden continu gebruik proefperiode (niet goed=geld terug) kunnen aanbieden.

Ben ik na de aanschaf nog meer kosten kwijt?
Absoluut niet. Geen addertjes onder het gras dus. Sterker nog: u gaat de éénmalige aanschaf snel terugverdienen, want u bespaart zeker tot wel € 500,- per huishouden per jaar (jaar in, jaar uit). De ontharder gebruikt geen stroom, batterijen of iets dergelijks, en is 100% onderhoudsvrij – en uiteraard geen contract-, of onderhoudsverplichtingen.

Wat zijn uw kleine lettertjes?
Geen. Als de offerte door u is goedgekeurd heeft u een duidelijke afspraak met ons over de prijs van de betreffende module en de gemaakte montageafspraak. Wij kennen geen “verborgen” kosten. En uiteraard heeft u geen onderhoudscontract bij onze producten nodig.

Hoe snel werkt het AlpinPro® Antikalksysteem?
Direct. Nadat het ‘oude’ water in uw leidingen is vervangen door het zachte water met het AlpinPro® Antikalksysteem merkt u vrijwel direct de eerste verschillen (doorgaans al binnen 24 uur): het water voelt zachter aan, ruikt niet muf meer en ziet er weer helder en sprankelend uit, de glazen komen schoon uit de vaatwasser zonder strepen en watervlekken, zelfs zonder het gebruik van glansmiddelen en 35% – 50% minder gebruik van waspoeder. Binnen enkele weken heeft u alle voordelen zelf ervaren. Hoe langer het AlpinPro® Antikalksysteem zijn werk doet hoe duidelijker de resultaten worden en hoe meer hij onmisbaar wordt in uw huishouden.

Wat is de invloed van het AlpinPro® Antikalksysteem op het milieu?
Groot. U heeft 35% tot 50% minder zeep en waspoeder nodig, geen glansmiddel en/of wasverzachter. Zout in de vaatwasser gaat veel langer mee. Uw energieverbruik voor het verhitten en verwarmen van water kan tot wel 75% afnemen, omdat de verwarmingselementen, apparatuur en leidingen schoon worden gemaakt door de module en het water veel sneller warm wordt. De betere toevoer en afvoer (overlopen, riolering, etc.) van het water verhoogt de prestatie en levensduur van uw dure machines.

Ten opzichte van conventionele zoutontharders hebben we daarnaast ook nog een het grote voordeel om per ontharder te voorkomen dat tot wel ca 70 kg zout(!) per jaar in het milieu gedumpt wordt.

Zijn er andere systemen?
Ja, bv. zoutontharders of ionenwisselaars. Deze zijn erg duur (prijzen van € 1.750 tot € 3.000,- zonder montage en onderhoud zijn geen uitzondering). Ze belasten het milieu met afvoerwater, zijn onderhoudsgevoelig (jaarlijks vele euro’s), de levensduur is beperkt (ca. 10 jaar), er is drukverlies in de leidingen, ze passen vaak niet in de meterkast of waterput.

Dergelijke systemen halen de gezonde en noodzakelijke calcium en magnesium uit het drinkwater en daarvoor in de plaats wordt natrium /zout toegevoegd. Oordeelt u zelf; als het zo eenvoudig op te lossen was had de waterleidingmaatschappij zelf de kalk er wel uitgehaald.

Filtersystemen zijn ook duur, minstens ca. € 1.000,-, je hebt mogelijk ook drukverlies, risico van schadelijke bacteriegroei in de filters, beperkte capaciteit, beperkte levensduur (2-3 jaar) en past niet in de waterput of meterkast. Het water is zeer agressief en is niet meer geschikt voor consumptie (voldoet niet meer aan de normen van de WHO). Het zure water kan de leidingen door corrosie aantasten met als gevolg dat gaten in de leidingen kunnen ontstaan. Wij bieden u liever een oplossing die al deze neveneffecten niet heeft: het AlpinPro® Antikalksysteem.

Wat vindt de KIWA (het waterkennisinstituut) van deze hi-tech oplossing?
Het meest recente onderzoek van KIWA (B.T.O. 2000.01) laat na een intensieve test periode van 2 jaar zien dat betrokken F.A.K.-apparaten geen (schadelijke) invloed hebben op de metaalafgifte door drinkwaterleidingen en dat er op de inwendige deklagen in de koperen leidingen geen (neven)effecten zijn. De toegepaste F.A.K.-technologie is dus volkomen veilig. Dit onderstreept de door ons geïnitieerde langdurige en onafhankelijke testen – er kan geen schade ontstaan; we voegen immers niets toe en onttrekken geen gezonde bestanddelen – we neutraliseren alleen de aanhechting. Dat onze F.A.K.-technologie zeer doeltreffend en aanbevelings-waardig is kunt u zelf nalezen in het KIWA-onderzoek. (Bron: KIWA Water Research).

Bestaan er imitaties van uw producten?
Ja. Helaas worden we regelmatig met imitatie producten geconfronteerd die ogenschijnlijk dezelfde eigenschappen zouden hebben als onze unieke professionele producten. Men vertelt dat dergelijke producten uit dezelfde fabriek zouden komen, men voor dezelfde organisatie zou werken en men kopieert schaamteloos onze folders, advertenties (lay-out) en websiteteksten. Men produceert schaamteloos niet bestaande “referenties”, en plaatst zogenaamde “beoordelingen” op sites. Te vaak bereiken ons berichten van ontevreden en teleurgestelde gebruikers van deze inferieure, niet (goed) of onvoldoende werkende producten, en zeer regelmatig worden die “goed” werkende producten op Marktplaats weer aangeboden. Vraag hier naar het originele AlpinPro® Antikalksysteem. Als u twijfelt kunt u ons altijd even bellen of mailen, ter verificatie.

Gelukkig overtuigt onze kwaliteit zelfs de meest sceptische, kritische en verwende klanten, zeker door de onovertroffen extra’s:

  • 3 maanden op proef: c.g. niet goed=geld terug garantie (dit is doorgaans voldoende om alle voordelen zelf te ervaren)
  • Zeer solide technische (omruil) fabrieksgaranties
  • Uniek serienummer voor elk AlpinPro® Antikalksysteem

Is uw systeem veilig?
Ja, 100%. Het AlpinPro® Antikalksysteem werkt non-systemisch, d.w.z. er worden geen gezonde elementen, mineralen of ander soort stoffen toegevoegd noch onttrokken aan de waterstroom. Ook komt de module of onderdelen van de module niet 1 op 1 in aanraking met het water. De aanwezige goede en gezonde bestanddelen in het water komen (nog) beter tot hun recht na plaatsing van het AlpinPro® Antikalksysteem. Onderzoek van KIWA (BTO 2000.01) heeft bevestigd dat dit soort systemen volledig veilig zijn; het systeem heeft nl. geen invloed op het koper oplossend vermogen van de (binnenkant van de) waterleiding. Uit eigen onderzoek wisten wij dit reeds vele jaren.

Heeft uw systeem dan geen enkel nadeel?
Ja, eigenlijk maar 1: de aanschaf is niet gratis. Alhoewel de relatief kleine investering zeer snel door u is terugverdiend en daarna zelfs geld bespaart – zo heeft zelfs dit nadeel ook weer zijn voordeel!